top of page

שלושה צעדים לצבירת כסף כעסק עצמאי

תהליך שמתרחש בצורה שכיחה מאוד הוא ששכיר בחברה, שלומד מיומנויות שונות, ומבין שהוא מאוד טוב בתחום עיסוקו, מחליט להפוך את התחום שלו לעסק.

העניין הוא שכעת, מעבר לאמן בתחום העיסוק שלו, הוא הופך גם ליזם ומתפעל, למנהל אופרציה למעשה, שצריך לדאוג להמון דברים כמו שיווק, מכירות, שיתופי פעולה ועוד.


לכן, מנהל העסק עסוק המון זמן בתפעול ופיתוח, ולא פועל כלל בתחום של צבירת נכסים פיננסיים ונכסים אחרים.



צבירת כסף כעסק עצמאי


אז מה ניתן לעשות?


1. אוטומציה

מבינים שהשקעה היא חלק בלתי נפרד מהעתיד שלנו ושבעצם בנינו עסק שישפר את אורח חיינו, ובונים תשתית של הפקדה שוטפת לקרן פנסיה, קרן השתלמות, קופות שוטפות, השקעות אלטרנטיביות ועוד. מחליטים על סכום כולל להשקעה שיהיה חודש בחודשו, בונים תעדוף לפי מוצר (יתרונות מיסוי, כיסויים של אבדן כושר עבודה ועוד) ו"שגר ושכח".



2. בניית תיק השקעות שמתאים לבעל העסק


הרעיון הוא לפעול בכל החזיתות במקביל, ולבנות תיק השקעות שמתאים לבעל העסק.

למשל, הרבה פעמים כדאי למקסם את ההשקעה בקרן השתלמות, מכיוון שמעבר ליתרונות המיסוי היא כלי שניתן למנף להשקעות אחרות בהלוואה מאוד זולה.

כלומר, אני אשקיע סכום גבוה בהשתלמות, ועוד 6 שנים לדוגמה אוכל לקחת הלוואה כנגד (בתשלום על ריבית בלבד), ולתת מקדמה לנכס נדל"ן למשל.



3.שימוש ב"שיטת ההקפצות"

חשוב להשתמש ב"שיטת ההקפצות" (ראו מאמר נפרד על כך)

לאחר בניית התשתית, שמים תזכורת רבעונית, דו-חודשית או חצי שנתית, ושם מתזכרים שיש להגדיל את סכומי ההשקעות ב-10% (או מספר אחר שנוח להתמודד איתו).

הרעיון – שבשוליים, לא נרגיש בעיה מבחינה תזרימית, אך אם למשל אחת לרבעון נגדיל את סכום ההשקעות ב-300 ש"ח, נמצא את עצמנו אחרי שנתיים עם 2,400 ש"ח יותר שמושקעים באופן חודשי בנכסים שלנו.


לסיכום,


מובן כי עולם ההשקעות הוא חלק בלתי נפרד מהצמיחה העסקית של בעל העסק העצמאי.

מדובר על עוצמה עסקית שתייצר בטחון לתקופות לא פשוטות (למשל קורונה), ובעצם זה המפתח לחיים בשיא שלכם, לחיים ברמה שאתם מכוונים אליה.



לשיחה עם מתכנן השקעות, ללא התחייבות - צרו קשר



bottom of page